първи етапБране на гроздето
Гроздето се бере ръчно, за да се гарантира, че само най-качествените гроздове се използват в производствения процес на Линар. Това обикновено се прави през ранното утро, когато гроздето е по-хладно, за да се запази свежестта му.
втори етапИзчистване и сортиране
Гроздето се сортира и изчиства, за да се премахнат всякакви повредени или нежелани зърна и обекти, които могат да окажат отрицателно въздействие върху качеството на виното.
трети етапСмачкване
Гроздето се смачква и се отделя от гроздовете, за да се освободи сока от плодовите зърна. Това се извършва с помощта на механични преси, но в миналото, предците ни са използвали от дървени прътове до босите си крака.
четвърти етапФерментация
Сокът се оставя да ферментира обикновено в неръждаеми стоманени резервоари, дъбови бъчви или бетонови резервоари, в зависимост от желания краен продукт. По време на този процес, в сока се появяват множетво микроорганизми, които превръщат захарите в алкохол.
пети етапОтлежаване
Материалът се оставя да отлежава в дъбови бъчви или неръждаеми стоманени резервоари за определен период от време, за да се развият вкусовите и ароматни качества. Този процес може да продължи от няколко месеца до няколко години, в зависимост от типа на виното.
шести етапБутилиране и етикетиране
След финална доза от различни изследвания за безопасност и контрол на качеството, и след като виното е достигнало желаната степен на отлежаване, се бутилира и запечатва с корк или винтова капачка. Бутилките се етикетират с марката Линар и се опаковат, готови да потеглят по пътя си към клиентите ни.